Op deze foto ontbreekt Jos

Op deze foto ontbreekt Jos

Saomewèèreking tusse de biebliejeteek Midden-Brabant èn de Stichting Tilburgse Taol heej in 2016 en òntal meense bè mekaare gebròcht die saome, onder de naom 'Et Schrèèfatteljee', kòrte verhòltjes en rèmkes schrèèven in de Tilburgse Taol.

Et gruupke, dè teegesworreg öt 7 leeje bestao, komt êene keer in de mònd in de bieb bè mekaare om, òn de haand van en vuraaf afgesprooke onderwèèrep, die verhòltjes meej mekaare te bepraote èn te kèèke òf de spèlling van de Tilburgse Taol goed gebrökt is.

Een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en de Stichting Tilburgse Taol heeft sinds 2016 een aantal enthousiastelingen bij elkaar gebracht, die samen onder de naam 'Et Schrèèfatteljee' korte verhaaltjes en gedichtjes schrijven in de Tilburgse Taol.

De groep, die momenteel uit 7 leden bestaat, komt een keer per maand in de bibliotheek bij elkaar om, op basis van een vooraf afgesproken onderwerp, hun verhaaltjes enz. met elkaar door te nemen. De werkstukken worden dan besproken met betrekking tot de inhoud, het onderwerp en vooral de correcte spelling van de Tilburgse Taol.